Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση διαλύει το ΣΕΠΕ, αλλά στέλνει αστυνομία στο σινεμά


Η παρουσία της αστυνομίας σε κινηματογράφους για την προβολή του Τζόκερ έγινε μετά από διαδικασία του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα του τμήματος γνωμοδοτικών επιτροπών για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

 Η κυβέρνηση που διαλύει ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως η Eπιθεώρηση Εργασίας, έχει το θράσος να στέλνει την αστυνομία για να ελέγχει τι παρακολουθούν οι έφηβοι σε ένα σινεμά. Αν δεν ήταν επικίνδυνοι για την δημοκρατία, θα ήταν πραγματικά αστείοι. 

Είναι καθαρό ότι η αυταρχική δεξιά ατζέντα, στην οποία επένδυσε η Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ, αρχίζει να αποκτά δική της δυναμική. Ακριβώς για αυτό το λόγο είναι ευθύνη όλων μας να καταδικάσουμε με τον πιο καθαρό τρόπο τέτοιες πρακτικές. Αυτή η ευθύνη υπάρχει και στην σημερινή δημοτική αρχή της Αθήνας. Όχι μόνο γιατί το περιστατικό αφορά και κινηματογραφική αίθουσα της πόλης μας. Αλλά κυρίως γιατί, όταν προεκλογικά η αφήγηση σου εμφανίζει την Αθήνα σαν την Gotham city και η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, καλό είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου και να προσπαθήσεις να σώσεις ό,τι μπορείς.