Γκρέγκορ Γκίζι: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εξετάσει την πρόταση αυτονόμησης της Β. Συρίας


Ο Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΛ),δήλωσε για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Βόρεια Συρία:


"Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν παραβιάζει μαζικά το διεθνές δίκαιο με την επίθεσή του στην πλειοψηφία της κουρδικής περιοχής της Ροζάβας. Αυτός ο πόλεμος είναι ένας πόλεμος επιθετικότητας - ο στόχος του είναι η καταστροφή της κουρδικής αυτοδιοίκησης. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως αυτή την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να συζητήσει για την αυτονομία της βόρειας Συρίας στο πλαίσιο της κατάστασης της Συρίας.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η επίθεση σταματά και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που απειλούνται με θάνατο ή απέλαση, λαμβάνουν βοήθεια και υποστήριξη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Tραμπ, με την εκ των πραγμάτων έγκριση της εισβολής, έχει καταστήσει δυνατή αυτή την κλιμάκωση και είναι καθήκον της ΕΕ και των κρατών-μελών της να αντιταχθούν σε μια περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου. Αυτό περιλαμβάνει τη συμπερίληψη της Ρωσίας στην αναζήτηση λύσης.

Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμμετέχει σε διαδηλώσεις και αγριότητες κατά της εισβολής στην Τουρκία και στηρίζει πρωτοβουλίες για άμεσο τερματισμό της βίας στη βόρεια Συρία".