Ν. Ηλιόπουλος: Kανένα σχέδιο για την κλιματική αλλαγή από τον Δήμο ΑθηναίωνΑν έπρεπε να περιγράψουμε με μια φράση το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του κ. Μπακογιάννη, αυτή θα ήταν: "Αθήνα από τα παλιά".


Απουσιάζουν οι προτεραιότητες για την κλιματική κρίση, την διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και τα ζητήματα πράσινου. Αντίθετα αυτό που δεν απουσιάζει είναι μια λογική που προγραμματίζει τον κύριο όγκο των δαπανών σε προεκλογικό χρόνο.

Ως Ανοιχτή Πόλη υποστηρίξαμε ότι μέσα στο 2020 θα πρέπει να δημιουργηθούν 15 νέοι χώροι πρασίνου (πάρκα τσέπης) σε σημεία που ανήκουν στο Δήμο. Στο σημερινό Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχει ούτε ένα.

Την ίδια στιγμή, στον Προϋπολογισμό βλέπουμε μείωση της χρηματοδότησης για την κοινωνική πολιτική ακόμη και στο μισό για μια σειρά από δράσεις και παντελής απουσία σχεδίου για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Τέλος, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την απορρόφηση των ανταποδοτικών τελών που κινούνται σταθερά τα τελευταία χρόνια κάτω από 50%. Δεν τιμά κανένα μας η εικόνα ενός Δήμου που αδυνατεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό ιδίως σε θέματα καθαριότητας, αλλά την ίδια στιγμή συζητάει να την αναθέσει σε εργολάβους.

Ως Ανοιχτή Πόλη, μέσα από την καθημερινή μας παρέμβαση, θα παλέψουμε έτσι ώστε να μπουν μπροστά οι πραγματικές ανάγκες για τις γειτονίες και τους ανθρώπους της Αθήνας.