Το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός


Μια ιστορία από το 2017, που είδε τώρα το φως το δημοσιότητας και επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί γνωρίζουν, αλλά συνήθως αποσιωπούν. Ο βιασμός της τότε παίκτριας του ισπανικού Big Brother, Καρλότα Πράντο από τον συμπαίκτη της, Χοσέ Μαρία Λόπεθ, αναδεικνύει μια σειρά κοινωνικών παθογενειών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Όχι μόνο ο βιασμός έγινε με την πλήρη γνώση της εταιρίας παραγωγής του παιχνιδιού, αλλά οι συντελεστές της εκπομπής την ανάγκασαν να δει το βίντεο, χωρίς την παρουσία ψυχολόγου, παρόλο που εκείνη φαίνεται να λέει, κλαίγοντας με λυγμούς: «Σε παρακαλώ, Μεγάλε, σταμάτα». Και όλα αυτά στο όνομα του... κέρδους.
Φυσικά τα ΜΜΕ σήμερα δεν παύουν να αναφέρουν πως η Καρλότα έχασε τις αισθήσεις της λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και πώς είχε φλερτ με τον συμπαίκτη της, επιχειρώντας να προβάλουν έμμεσα ελαφρυντικά για την χυδαία και απάνθρωπη αυτή πράξη. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν, ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός!
Η εκμετάλλευση της ανθρώπινης ζωής στο όνομα του κέρδους και η αναπαραγωγή της πατριαρχίας από την 'αθώα' τηλεόραση ισοπεδώνουν κάθε ηθικό φραγμό και καταδεικνύουν με τον πιο αλγεινό τρόπο, ότι η ισότητα μεταξύ των φύλων απαιτεί ακόμα πολλούς αγώνες.
*Rosa