Όχι άλλοι θάνατοι στη Μόρια


Μέσα σε δέκα μέρες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μόρια: ανήμερα των Φώτων απαγχονίστηκε ο πρώτος, προχθές κατέληξε ο δεύτερος στο νοσοκομείο ύστερα από επίθεση που δέχτηκε.
Χουσεΐν και Γιανίκ τα ονόματά τους. Κρατικές δολοφονίες ή όχι, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι συνθήκες σκοτώνουν και προτού γίνουν τα κλειστά στρατόπεδα. Ας γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες. Ας μην υπάρξουν άλλοι.
Η Μόρια είναι ντροπή
Η κυβέρνηση με τη σειρά της κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς του χειρισμούς στο μεταναστευτικό, ωστόσο η ίδια η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση έβαζε διαρκώς το φυτίλι μέσα στις τοπικές κοινωνίες, στους κομματάρχες και στους τοπικούς άρχοντες των περιοχών που προέρχονται από τον χώρο της, ώστε να δημιουργείται ένα κλίμα αντιδράσεων και διχασμού μέσα στην κοινωνία.
Ευτυχώς όμως η κοινωνία αντιστάθηκε. Απορρόφησε όλο αυτό το ζήτημα που είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό. Οι Έλληνες σε όλη τη χώρα έδιναν από το υστέρημά τους, έγιναν προσπάθειες για τη συλλογή υλικού, τροφίμων, φαρμάκων και εκπαιδευτικού υλικού.
Η κατάσταση στη Μόρια είναι κρίσιμη, οι πολίτες δείχνουν αλληλεγγύη, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο.