Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας


Όταν τον Μάρτιο του 2019 η έκθεση Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, περισσότεροι από 3000 επισκέπτες, έδειξαν με την παρουσία τους πως η ρατσιστική βία είναι κάτι που δε μένει στο σκοτάδι. Mας αφορά όλους.
Η έκθεση επέστρεψε και πάλι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (από τις 24/1 ως 2/2), αφού η καμπάνια ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπου έχουν καταγραφεί σχετικά περιστατικά βίας. Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να ενημερώσει για περιστατικά μιας πρακτικής γενικευμένης στην Ελλάδα και να δείξει πως ο ρατσισμός δεν χωρά έχει θέση σε καμία πόλη της χώρας μας.
Η έκθεση περιλαμβάνει 100 επιθέσεις που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα, αποτυπωμένες σε ισάριθμα έργα, που δεν υπαινίσσονται απλά αλλά τις συσχετίζουν με τα τάγματα εφόδου και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κάποια έργα δεν αφορούν μόνο επιθέσεις στον δρόμο αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης δίκης της Χρυσής Αυγής.
 
Noir Captain
Θανάσης Πέτρου
Πάνος Μαραγκός
Το λεύκωμα Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος τον Νοέμβριο του 2019 είναι διαθέσιμο στην έκθεση. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.