Νομοσχέδιο Κεραμέως: Εκπαίδευση μόνο για όσους πληρώνουν


Η ανακολουθία στην επιχειρηματολογία και τις πράξεις από την κυβέρνηση, δείχνει την φαυλότητα των κινήτρων πίσω από τις δημόσιες πολιτικές της. Η ΝΔ που ευαγγελιζόταν προεκλογικά, ότι θα θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση των «άριστων» στην εκπαιδευτική της πολιτική, σήμερα απέδειξε ότι αντιθέτως προωθεί την «αριστοκρατία».
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υποστήριζε τον Αύγουστο πώς δεν πρέπει να εισάγονται στα δημόσια ΑΕΙ όσοι γράφουν κάτω από 10/20 στις Πανελλαδικές, αλλά σήμερα με το άρθρο 50 του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία εξισώνει κολλέγια και ΑΕΙ. Με λίγα λόγια οποίος έχει χρήματα μπορεί πληρώνοντας να σπουδάσει σε ιδιωτικό Κολλέγιο μετά την αποτυχία στις Πανελλαδικές ακόμα και αν έγραψε λιγότερο από 10/20.
Αντιθέτως ένα παιδί από λαϊκή οικογένεια, που έγραψε λιγότερο από 10/20 και δεν μπορεί να πληρώσει για κολλέγιο σύμφωνα με την Υπουργό δεν δικαιούται να σπουδάσει. Είναι λοιπόν προφανές πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για την προώθηση των άριστων, αλλά μονάχα για την πλήρη κατάργηση της κοινωνικής σκάλας που προσέφερε η Δημόσια Παιδεία.