Η ελληνική Hip Hop σκηνή ζητά δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα


Κείμενο συντρόφων των Killah P - Τριακόσιοι καλλιτέχνες της χιπ χοπ σκηνής με αφορμή την εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Ο Παύλος-Killah P, ο αδερφός μας, ζούσε κι αυτός μέσα από αυτή τη μουσική. Πλέον ζει μέσα στις καρδιές μας και θα ζει για πάντα ώστε να μας θυμίζει πως τίποτα δεν τελείωσε. Πως όλοι εμείς, οι γιοι και οι κόρες της Μάγδας, θα στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στην αδικία, απέναντι στο σύστημα που πνίγει τις ζωές μας, απέναντι στο μαύρο τέρας του φασισμού» απαντούν στην εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, περισσότεροι από τριακόσιοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα της χιπ χοπ σκηνής. Στο κείμενο που συνυπογράφουν οι σύντροφοι του Killah P κάνουν σαφές ότι «αυτοί που σκότωσαν τον αδερφό μας δεν θα βρουν ποτέ ξανά χώρο να αναπνεύσουν στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές μας!».
Στο άκρως πολιτικό κείμενό τους απευθύνονται στους πολιτικούς παράγοντες που «καθορίζουν άμεσα το δικαστικό σύστημα και τις αποφάσεις του» επισημαίνοντας ότι «το βαθύ κράτος που τόσα χρόνια συγκαλύπτει την εγκληματική δράση της Χ.Α. πλέον σχεδιάζει το ξέπλυμά της και την ολική επαναφορά της στους δρόμους, ακόμα και στο Κοινοβούλιο».
«Ονειρεύονται την Ελλάδα της 'κανονικότητας', της σιωπηλής ανοχής, την Ελλάδα όπου κάθε φωνή που τολμά να αμφισβητεί το παραμικρό θα χτυπιέται χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπολογίζουν όμως χωρίς εμάς. Νομίζουν πως θα τους περάσει έτσι εύκολα, αλλά είναι βαθιά γελασμένοι. Θα μας βρουν απέναντί τους» υπογραμμίζουν, τονίζοντας ότι «αν η απόφαση του δικαστηρίου αθωώσει τη Χ.Α., σημαίνει πως αυτομάτως οπλίζει ξανά το χέρι των νεοναζί. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα δώσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι το 'παρών' στα δικαστήρια έως την ημέρα της απόφασης»... «Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε κόστος, όπως και όπου χρειαστεί, μέχρι να δικαιωθούν ο Παύλος, ο Λουκμάν, αλλά και όλα τα θύματα του φασισμού. Παίρνουμε θέση και στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στην κρατική και παρακρατική καταστολή. Η οργή μας θεριεύει. Δεν θα φοβηθούμε ούτε στιγμή από την τρομοκρατία τους».
*Αυγή, ΕφΣυν