Σοκαριστικό και ακραία ρατσιστικό: Η κυβέρνηση συνδέει τον κοροναϊό με τους πρόσφυγες


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. κ. Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών: 
«Με πυξίδα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των κλειστών δομών, η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί ‘υγειονομική βόμβα’. Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν».
Η σύνδεση κοροναϊού, προσφύγων και κέντρων κράτησης είναι ό,τι πιο κοντινό στον αρχετυπικό φασιστικό λόγο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Οι ξένοι φέρνουν τη μόλυνση και γι' αυτό πρέπει να τους φυλακίσουμε. Είναι ανατριχιαστικό.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση πιστεύουν πραγματικά ότι θα κλειδώσουν μια παγκόσμια επιδημία σε ένα κλειστό κέντρο κράτησης ή απλά συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα φασιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, υποσχόμενοι αυτή τη φορά ότι θα κλείσουν τον ιό μαζί με τους πρόσφυγες φυλακή, για να πεθάνουν και να μη μας κολλήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, η αβελτηρία και ο φασισμός είναι δυνάμεις αλληλοτροφοδοτούμενες που αναπαράγονται μεταξύ τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι φρικιαστικά επικίνδυνοι.

*Γιάννης Αλμπάνης, Γιάννης Ανδρουλιδάκης