Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά καθημερινά τους πολίτες


Στα «μαύρα σύννεφα» αντί για τον γαλάζιο ουρανό που έταξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα οποία συσσωρεύονται πάνω από την χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Σπάρτη, το βράδυ της Δευτέρας.

Βρισκόμαστε μόλις επτά μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιούλιου, επτά μήνες μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει να φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός αλλά απεναντίας μαύρα σύννεφα έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με τη στήριξη των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε που πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4% που θα ερχόταν μετά τις εκλογές γιατί εμείς δήθεν την εμποδίζαμε; Που είναι οι επενδύσεις, που είναι οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό;  Που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού ή οι ελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη;» Αν’ αυτού, μας είπαν ότι αύξησε τους μισθούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επόμενα χρόνια δεν  θα γίνει καμία αύξηση.

Οι φοροελαφρύνσεις υπήρξαν είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τους έχοντες και κατέχοντες και έφερε το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ με την οριζόντια μείωση που επέβαλλε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όπως εξήγησε, «όταν νομοθετείς οριζόντια, αυτός που έχει βίλες έχει υπερπολλαπλάσιο κέρδος από αυτόν που έχει ένα διαμέρισμα. Έγιναν φοροελαφρύνσεις αλλά στους προνομιούχους, στους έχοντες και κατέχοντες».

Ειδικότερα στοιχεία αύξηση της ανεργίας, τις εξαγωγές και την βιομηχανική παραγωγή όπου εκτός από την ανεργία, όλοι οι δείκτες είναι πεσμένοι.
«Κυριαρχεί πλέον κλίμα ανομίας και αναρχίας στις εργασιακές σχέσεις και με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για πρώτη φορά είδαμε μετά από 4 χρόνια που πέφτει, τώρα να αυξάνεται. Τον Δεκέμβριο κατά 46.000 άνεργοι, 4,5%. Μειώθηκαν οι εξαγωγές κατά 11%, η βιομηχανική παραγωγή κατά 8,1%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

*left, Αυγή