Περιφέρεια Αττικής: Περίεργες πρακτικές από τον κ. Πατούλη - Ματαιώνονται συνεδριάσειςΗ δημοτική παράταξη "Πειραιάς για Όλους", επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις μεθοδεύσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ο οποίος επιχειρεί με κάθε τρόπο να βάλει κάτω από χαλί τα κρίσιμα συμπεράσματα από τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΟΛΠ. Το ενδιαφέρον του νέου Περιφερειάρχη Αττικής για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ευρύτερα είναι ανύπαρκτο, με τον ίδιο και την παράταξή του να μην τηρούν πολλές φορές ούτε τα προσχήματα, κάνοντας "κουρελόχαρτο" τις  σχετικές διαδικασίες στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Χαρακτηριστικό της "ελαφρότητας" με την οποία η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα, έιναι το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου για την σχετική μελέτη. 

Το δελτίο τύπου του "Πειραιάς για Όλους":

"Όσοι βρεθήκαμε απόψε (σσ. χθες) στην καθυστερημένη εδώ και δύο μήνες, αλλά επιτέλους προγραμματισμένη, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με θέμα τη διαβόητη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ βιώσαμε ένα επικό μάθημα management. 


Οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους», οι εκπρόσωποι οργανώσεων, επαγγελματικών φορέων, συλλογικοτήτων πολιτών ήταν εκεί μεταφέροντας τα ομόφωνα ψηφίσματα της αυτοδιοίκησης με τις σοβαρότατες ενστάσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των λιμενικών έργων. Εκεί και οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με τις εισηγήσεις τους. Αναμένοντας την έναρξη της συζήτησης για την έγκριση ή όχι της ΜΠΕ. Ο μόνος που απουσίαζε ήταν ο κ. Πατούλης. 

Αφού εξαντλήθηκαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, το προεδρείο ανακοίνωσε στο κατάμεστο αμφιθέατρο ότι η συνεδρίαση ματαιώνεται! Οι ψήφοι δεν έβγαιναν. Για τη ΜΠΕ του ΟΛΠ θα άναβε κόκκινο φως. Έτσι ο κύριος Περιφερειάρχης, με δήθεν αφορμή τις διαμαρτυρίες για τα σκουπίδια που πάλι φορτώνονται στη Φυλή και τον Πειραιά, οι οποίες όμως είχαν λήξει μισή ώρα νωρίτερα και ενώ οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποχωρήσει, ακύρωσε τη συνεδρίαση. Δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα πραγματικού management. Δηλαδή, αν η πραγματικότητα δεν μας ταιριάζει, τόσο το χειρότερο για αυτήν. 

Εμείς θα περιμένουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά και υπομονή, την επόμενη συνεδρίαση. Ίσως όμως και αυτή να ματαιωθεί λόγω του κορωνοϊού".