Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Η μάχη απέναντι στον κορονοϊό αφορά όλη την κοινωνία, όχι την κυβέρνηση


Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού, γιατί αυτή η μάχη δε αφορά την ίδια, αλλά την κοινωνία. Σχολίασε πως είναι λίγο νωρίς να προεξοφλήσουμε ότι έχουμε πετύχει, προσθέτοντας ότι "πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια σκληρή προσπάθεια το επόμενο διάστημα".

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο μειονέκτημα κι αυτό είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς το ΕΣΥ τα μνημονιακά χρόνια συρρικνώθηκε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας όμως πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 19.500 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
Στην συνέχεια, τόνισε πως δεν αρκούν οι προσλήψεις που έχει κάνει ως τώρα η κυβέρνηση, καθώς «πάγωσαν» οι προσλήψεις που επρόκειτο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επεσήμανε πως ακόμη μια μεγάλη έλλειψη που παρατηρείται είναι εκείνη των διαγνωστικών τεστ.
Στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στο οικονομικό πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», και υπογράμμισε πως αν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα και προστατευτικά μας περιμένει μια νέα μεγάλη κρίση, μια νέα εθνική περιπέτεια, που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2008.
«Να μην επιτρέψουμε να κυλήσει πάλι η χώρα, να δράσουμε έγκαιρα και προληπτικά. Έχουμε μια μεγάλη παρακαταθήκη και πλεονέκτημα σαν Ελλάδα. Έχουμε το μαξιλάρι των 37 δισ. που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μια τέτοια κρίση», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη.Για την «ψαλίδα» που διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ως κυνική την ενασχόληση με τα ποσοστά των κομμάτων και της δημοτικότητας, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού και κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
Τέλος, για την αδυναμία του Eurogroup να έρθει σε συμφωνία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως η ΕΕ αντιμετωπίζει υπαρξιακά διλήμματα και όποια μέτρα και αν συμφωνήσει να πάρει δεν θα επαρκούν για την αναχαίτιση της κρίσης, ενώ χαρακτήρισε ως κοντόφθαλμη την οπτική της Γερμανίας και των χωρών του Βορρά να μην στηρίξουν την Ιταλία, διακυβεύοντας την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
* Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: https://bit.ly/3b0ovGQ