Ντροπή της κυβέρνησης: Το χάσταγκ #Σκοιλ_Ελικικου και η δήθεν επιμόρφωση των ΚΕΚ σε επιστήμονες για 600 ευρώ


Χιλιάδες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί η ελλιπής οργάνωσης κάποιων ΚΕΚ που ανέλαβαν την περιβόητη τηλεκατάρτιση των επιστημόνων για 600 ευρώ. Πρόκειται για φιάσκο για το οποίο οφείλει πρωτίστως το υπουργειο εργασίας να απαντήσει και φυσικά τα ΚΕΚ εκείνα που προχώρησαν σε τέτοια ντροπιαστικη για την χωρα και τους επιστήμονες πράξη.

Μπορεί οι επιστήμονες να ζητήσουν να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ εν τέλει όμως, θα πρέπει να περάσουν από... τηλεκατάρτιση για να λάβουν βοήθημα 600 ευρώ μέσω ΚΕΚ. Ωστόσο, ντροπή προκαλεί το γεγονός το πως τα ΚΕΚ αντιλαμβάνονται την τηλεκατάρτιση γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων και άλλων.

Βιβλιογραφία με google translate 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρακάτω μπορείτε να δείτε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ΚΕΚ τον ρόλο τους. Εδώ και κάποιες μέρες επιστήμονες κάθε λογής έχουν ξεκινήσει μαθήματα τηλεκατάρτισης προκειμένου να λάβουν το βοήθημα των 600 ευρώ. Η τηλεκατάρτιση λοιπόν περιλαμβάνει επιστημονικά κείμενα μετεφρασμένα με google translate. 

Πρόκειται για ένα ντροπιαστικό γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα social media και προξενεί αλγεινή εντύπωση. 

Το «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» δεν είναι στίχοι, δεν είναι φάρσα, δεν είναι κάποια ανορθογραφία. Είναι όλα αυτά που υφίστανται οι επιστήμονες που «τηλεκαταρτίζονται» για 600 ευρώ.

Το κάθε ιδιωτικό ΙΕΚ με σκοπό το κέρδος, οργανώνει στο πόδι να «μορφώσει», εξευτελίζοντας επιστήμονες όπως δικηγόρους, οικονομολόγους, γιατρούς και άλλους. Πώς καταφέρνει να τους επιμορφώσει; Μα φυσικά με... σκόιλ ελικικού και google translate.
skoil45
kek34


Από χτες το twitter έχει πάρει φωτιά με τους χρήστες του να τρολάρουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι επιστήμονες της χώρας. Πρόκειται για πρωτοφανές φιάσκο για το οποίο τα ΚΕΚ οφείλουν να απαντήσουν.