Επεισόδιο με αστυνομικό: Θα γίνει έρευνα και απόδοση ευθυνών;

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει σιγά- σιγά η υπόθεση με το επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας και πρωταγωνιστή αστυνομικό που -όπως φαίνεται σε βίντεο- επιτίθεται και ξυλοκοπά ανυποψίαστο πολίτη. Ο αστυνομικός, μαζί με το όχημα “επισήμου προσώπου” που συνόδευε πέρασαν με κόκκινο, ενώ ο πολίτης επιχείρησε να περάσει την διάβαση με την μηχανή του, κανονικά, με πράσινο.

Παρόλα αυτά δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, το πολυτελές αυτοκίνητο του επισήμου αποχώρησε ταχύτατα από το σημείο και δεν ενδιαφέρθηκε καν για την άγρια επίθεση εναντίον του πολίτη, ή εάν ο τελευταίος είχε τραυματιστεί.

Σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν φήμες περί του ποιο μπορεί να είναι το “επίσημο πρόσωπο” που συνόδευε ο αστυνομικός που έδρασε ως μπράβος, ενώ την ίδια στιγμή πιεζόμενος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ΜΙχάλης Χρυσοχοϊδης διέταξε έρευνα, αρνείται, όμως, προσώρας, να δώσει τα στοιχεία του επισήμου που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο συνόδευε ο αστυνομικός την ώρα του ατυχήματος.

Οι φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος της πρώτης γραμμής με άμεση σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό επιτελείο, ωστόσο προσώρας καμία διάψευση ή επιβεβαίωση δεν υπάρχει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Γι αυτό απαιτείται προσοχή στην μετάδοση τυχόν πληροφοριών ή ακόμα περισσότερο φημών. Είναι, ωστόσο, αναγκαίο να δηλώσει το υπουργείο ποιο είναι το πρόσωπο αυτό. Κάτι που εύκολα συνάγεται εάν δει κανείς σε ποιον επίσημο ήταν “χρεωμένος” ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ενώ είναι προφανές πως θα υπάρχουν στοιχεία και υλικό και από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Η καταγγελία και το σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο

Στην καταγγελία η οποία αναφέρεται σε επίθεση εναντίον μοτοσικλετιστή από αστυνομικούς-συνοδούς επισήμου προέβη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, ενώ τα λεγόμενά του υποστηρίζονται κι από σχετικό βίντεο!
Το περιστατικό, σύμφωνα με την ανάρτηση, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Μιχαλακοπούλου στο κέντρο της Αθήνας.
Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.
Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.
Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.
Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον «επίσημο» έφυγε κατ’ ευθείαν. Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα. Εντελώς όμως.

Το βίντεο την ώρα του επεισοδίου

Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων

Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων ανατέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη μεταξύ αστυνομικού και πολίτη χθες, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, καθώς έχει καταγραφεί σε βίντεο περιστατικό βίας από πλευράς του αστυνομικού, το οποίο είχε αναρτήσει μάλιστα στην ιστοσελίδα του στο Facebook ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα».
Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει συγκεκριμένα: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, φαίνεται ένας αστυνομικός να λογομαχεί με τον νεαρό και στη συνέχεια να τον πετά στο έδαφο, να το χτυπά και να τον βρίζει.
Την ίδια ώρα άλλος αστυνομικός κινείται απειλητικά εναντίον περαστικού που βρισκόταν στο σημείο.
Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, ενώ σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο οι αστυνομικοί πέρασαν με κόκκινο.

Νέα στοιχεία στο φως

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του ρεπορτάζ, η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι συνοδοί-μπράβοι του προσώπου αυτού φέρει τον αριθμό …955, ο οποίος, κατά πληροφορίες του zougla.gr, είναι ακαταχώρητος. Αυτό σημαίνει πως η μοτοσικλέτα ανήκει είτε στην Κρατική Ασφάλεια, είτε στην Αντιτρομοκρατική, είτε στην ΕΥΠ, είτε τέλος σε κάποια άλλη Υπηρεσία Ασφαλείας, αλλά και ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, η οποία συνεργάζεται με το κράτος. Αν παρεμπιπτόντως ο αριθμός κυκλοφορίας της μηχανής ανήκει σε ιδιώτη ή ιδιωτική εταιρεία και είναι ακαταχώρητος, το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Η φωτογραφία της μοτοσυκλέτας