Τι χάνουν οι πολίτες από την οικονομική πολιτική της ΝΔ για το 2020 - Τι θα ίσχυε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ«Η ΝΔ δεσμεύτηκε προεκλογικά σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά αν απλά διαβάσει κανείς το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα δει πως πολλές από αυτές παραπέμφθηκαν στις καλένδες», εξηγεί σε ανακοίνωση του τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας το Προσχέδιο Προϋπολογισμού του 2020.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2020 (10/10/19):


ΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ 2020.
ΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για 29 «άδικους» φόρους και στο κείμενο του προσχεδίου προϋπολογισμού, δεν υπάρχει αναφορά στην κατάργηση κανενός από αυτούς!
Ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο του 2018 (ΔΕΘ) δεσμεύτηκε σε συγκεκριμένες μειώσεις φόρων, τις οποίες και υλοποίησε μέχρι τον Μάιο του 2019, όταν και δεσμεύτηκε σε δεύτερο πακέτο φοροελαφρύνσεων. Με άλλα λόγια, μέσα σε 8 μήνες, κατάφερε και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη φορολογία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και να σχεδιάσει και δεσμευτεί για το 2020. Με αυτό το θετικό προηγούμενο και με βάση το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τη σύσταση του ειδικού λογαριασμού («μαξιλάρι»), ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για τις μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από το 2010!
Η ΝΔ δεσμεύτηκε προεκλογικά σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά αν απλά διαβάσει κανείς το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα δει πως πολλές από αυτές παραπέμφθηκαν στις καλένδες.

Πηγή: left.gr