Κ. Δουζίνας: Η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήμερα είναι να κάνει ξανά επίκαιρη τη σχέση του με τον σοσιαλισμό

Η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήμερα είναι να κάνει ξανά επίκαιρη τη σχέση του με τον σοσιαλισμό.


Να αποενοχοποιήσει αυτόν τον όρο, αυτήν την ιδέα, αυτό το όραμα που έχει δεχθεί μεγάλο πόλεμο τα τελευταία 30 χρόνια από τις αντι-κοινωνικές πολιτικές της αγοράς και της μισαλλοδοξίας. Να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο προς έναν σύγχρονο δημοκρατικό σοσιαλισμό που θα διαφυλάξει την εθνική οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον μας.
Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση με οδικό χάρτη τα αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας για δικαιοσύνη και ισότητα. Αυτήν την υποχρέωση έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας στηρίζει, αλλά και απέναντι στην Αριστερά παγκοσμίως που αναμένει το επόμενο μας βήμα. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος και δεν είναι χωρίς εμπόδια. Βήμα-βήμα θα προχωράμε.

Η παρέμβαση μου στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση-συζήτηση για τις εμπειρίες της αριστερής διακυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη (04/10/2019) που διοργανώθηκε από Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς- Nicos Poulantzas Institute σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ. Διαθέσιμη η ομιλία και στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9sInUIxQefU