Η στήριξη της Οκάσιο-Κορτέζ στον Σάντερς στις αμερικανικές εκλογές


Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, παρά το γεγονός ότι η στήριξη που απολαμβάνει από την εκλογική βάση των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών διευρύνεται συνεχώς. 


Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ παράλληλα αμφισβητεί συνεχώς το νεοφιλελεύθερο status quo. Η νομοθετική της πρόταση για τη «Νέα Πράσινη Συμφωνία» είναι φιλόδοξη, αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια για να εφαρμοστεί. Υπάρχει στήριξη από το Δημοκρατικό Κόμμα στην πρότασή της, ωστόσο η υποστήριξη της υποψηφιότητας Σάντερς και από την Κορτέζ, και από από τις Rashida Tlaib και Ilhan Omar, της ριζοσπαστικής πτέρυγας των Δημοκρατικών, αναμένεται να οξύνει της εσωκομματικές συγκρούσεις. 

Στην πορεία προς τις αμερικανικές εκλογές, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην κινητοποίηση των μεγαλων κοινωνικών στρωμάτων που βρίσκονται στο περιθώριο, και έσπευσαν στην κάλπη μόνο επί υποψηφιότητας Ομπάμα. 

Εάν το Δημοκρατικό δεν διευρύνει την εκλογική «πίτα», η νίκη Τραμπ και μια δεύτερη τετραετία θα πρέπει να θεωρείται  ένα πολύ πιθανό σενάριο. 

Εδώ θα είμαστε να τα παρακολουθούμε.