Καρόλα Ρακέτε: Στο ευρωκοινοβούλιο σήμερα η φωνή της αλληλεγγύης

Η Γερμανίδα καπετάνισσα του πλοίου Sea-Watch 3 μίλησε ενώπιον των ευρωβουλευτών των επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Θεμάτων και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.Η Καρόλα Ρακέτε, η Γερμανίδα καπετάνισσα του πλοίου Sea-Watch 3 το οποίο τον Ιούνιο αγνόησε τις εντολές της Ρώμης και εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας για να αποβιβάσει τους μετανάστες που είχε διασώσει στη Μεσόγειο, βρίσκεταο σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Η 31χρονη έγινε γνωστή όταν αποβίβασε 40 μετανάστες στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα στις 29 Ιουνίου.
Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τη Ρακέτε και την κράτησαν για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 16.600 ευρώ. Μάλιστα εξακολουθούν να εκκρεμούν εναντίον της κατηγορίες, σύμφωνα με τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea- Watch.
Η Ρακέτε επικρίνει ανοικτά τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και στο παρελθόν έχει καλέσει την Ένωση να σταματήσει τις εσωτερικές της διαμάχες για τους μετανάστες που σώζονται στη Μεσόγειο και να ανοίξει τα σύνορά της.
Η Γερμανίδα μίλησε ενώπιον των ευρωβουλευτών των επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Θεμάτων και στη συνέχεια αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: left.gr