Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς αόρατους ανθρώπους


Σήμερα απευθύνομαι σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις. Απευθύνομαι στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους πτυχιούχους, τους επιστήμονες, και τους καλώ να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.


«Η ιστορία δεν έχει τελειώσει! Το όραμα μιας διαφορετικής, δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας, κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Σήμερα από την Αχαΐα, τον πρώτο σταθμό της μεγάλης πορείας, υλοποιούμε την  υπόσχεσή μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στο thebest.gr.
Ξεκινώντας την περιοδεία του στην Αχαΐα, πρώτο σταθμό της πορείας για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί σε ποιους και γιατί απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης και ένταξης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
"Πριν από δύο εβδομάδες, με τη δημοσιοποίησης της διακήρυξής μας, με το προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη, ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά, την προοδευτική παράταξη και για τον τόπο.
Ανανεώσαμε την υπόσχεση να αγωνιστούμε για την προάσπιση των μεγάλων δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, των δημοκρατικών και προοδευτικών ιδεών σε μία ιστορική συγκυρία  όπου η Αριστερά και οι αξίες της είναι πιο επίκαιρες και πιο αναγκαίες από ποτέ.
Σε μια ιστορική συγκυρία, που ο παγκόσμιος καπιταλισμός, στην πιο επιθετική, παγκοσμιοποιημένη, νεοφιλελεύθερη, απάνθρωπη μορφή του, θέλει να εμφανίζεται ως το επιστέγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ως το τέλος της Ιστορίας, το τέλος των κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων, το τέλος της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή εμείς, η Προοδευτική Συμμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική Αριστερά, διακηρύξαμε ότι: Η ιστορία δεν έχει τελειώσει! Το όραμα μιας διαφορετικής, δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας, κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο.
Σήμερα από την Αχαΐα, τον πρώτο σταθμό της μεγάλης πορείας, υλοποιούμε την  υπόσχεσή μας.
Σήμερα από την Αχαΐα, ένα τόπο που έχει προσφέρει πολλά στους δημοκρατικούς αγώνες, απευθύνω μεγάλο δημοκρατικό κάλεσμα στη νέα γενιά, τους νέους που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας που στις εκλογές του Ιουλίου, παρά το λυσσαλέο πόλεμο από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο πυλώνα της προοδευτικής παράταξης.
Σήμερα απευθύνομαι σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές  καταγωγές και παραδόσεις. Απευθύνομαι  στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους πτυχιούχους, τους επιστήμονες, απευθύνομαι στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας και τους καλώ να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, την μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής. Τους καλώ να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα  χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα.
Σήμερα από την Αχαΐα απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους καλώ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να φτιάξουμε ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό, νεανικό και ανήσυχο στη σκέψη και την πράξη. Ένα κόμμα ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, στην κριτική, στη δημιουργικότητα, ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διαδραστικό.
Σας καλώ, σας καλούμε να φτιάξουμε την μεγάλη προοδευτική παράταξη των καιρών μας, που θέλουμε και οραματιζόμαστε να είναι η μεγάλη κυβερνώσα αριστερά της εποχής μας.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους «πεφωτισμένους», δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά το άθροισμα των στελεχών του, δεν είναι οι βουλευτές του, δεν είναι οι τοπικοί του παράγοντες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δρόμος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι που τον στηρίζουν. Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζουν. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτούς απευθύνομαι και τους καλώ, τους καλούμε να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Καλούμε τους νέους και τις νέες να γίνουν η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική. Του μόνου που είναι σε θέση να μεταμορφώσει ειρηνικά και δημοκρατικά το όραμα του σοσιαλισμού σε καθημερινή μάχη και πράξη δικαιοσύνης και ελευθερίας. Με ρήξεις και μεταρρυθμίσεις καθημερινά σε κάθε τόπο, σε κάθε πεδίο.
Σας καλούμε να διαμορφώσουμε το κόμμα που οραματιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς αόρατους ανθρώπους.
Μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας".
Πηγή: Η Αυγή, thebest.gr