Αλ. Τσίπρας: Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, δίπλα στο λαό που αγωνίζεται


«Στις 7/7 είχαμε την παλινόρθωση ενός πολιτικού καθεστώτος και πολιτικού προσωπικού που έχει τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Το πολιτικό αυτό προσωπικό έπαθε σύνδρομο στέρησης εξουσίας και διακυβέρνησης και επέστρεψε αποφάσισε να κυβερνήσει τη χώρα με ένα ακραία νεοφιλελεύθερο και ακραία συντηρητικό σχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο ίδιος μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση με πολίτες στη Νίκαια, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, πρόσθεσε δε ότι «το πολιτικό αυτό προσωπικό το χαρακτηρίζω ως ακραία συντηρητικό, ακραία νεοφιλελεύθερο, ανίκανο και ξεδιάντροπο»
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε ακριβώς αυτούς τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εκκινώντας από την αυταρχικότητα.
«Ακραία συντηρητικό καθώς βλέπουμε να αναβιώνουν σκοτεινές εποχές στη χώρα. 
"Είδαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν για το 2019 – 2020 όπως την εισβολή σε κινηματογραφική αίθουσα να βγάζουν έξω 16άρηδες, μετά οδήγησαν 300 νέα παιδιά έξω από ένα κλάμπ λες και ήταν σε καρτέλ της Κολομβίας, δεν πήγαν να κτυπήσουν την εγκληματικότητα εκεί που πρέπει… μετά είδαμε το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με τις μωρομάνες. Ούτε εκεί χτύπησαν τα ναρκωτικά και μετά στην ΑΣΟΕΕ είδαμε εικόνες με τους φοιτητές περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ εικόνες που δεν τις βλέπει κανείς ούτε στην Λατινική Αμερική και μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση σε γονείς των προσαχθέντων στα Δικαστήρια".
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις καταγγελίες για παρακολουθήσεις πολιτών από την αστυνομία με συσκευές γεωεντοπισμού τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν πρώτο θέμα συζήτησης ενώ στην Ελλάδα, τσιμουδιά τα ΜΜΕ. Σιωπή των αμνών» και χαρακτήρισε τον Μ. Χρυσοχοϊδη «νεοδεξιό αλλά και πολύ αδέξιο».

"Θα είμαστε μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, δίπλα στη νεολαία και στους εργαζόμενους"

«Είμαστε τελικά Ευρώπη; Μήπως τελικά να προσχωρήσουμε στο κίνημα των μενουμεευρωπαίων;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι «Ευρώπη σημαίνει δ ικαιώματα και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι θα διαστρεβλωθούν τα λόγια του όπως «έπεσαν να τον φάνε» επειδή πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αφού τους ενοχλεί πάει να πει ότι είμαστε σε καλό δρόμο σημείωσε και πρόσθεσε:
«Θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους νέους, τους εργάτες, τους εργαζόμενους. Δίπλα στο λαό που αγωνίζεται. Αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα του χεριού τους, αν νομίζουν ότι θα μας βάλουν στο τσεπάκι τους, να το ξεχάσουν».
Στη συνέχεια εξηγώντας τον δεύτερο χαρακτηρισμό των κυβερνητικών στελεχών ως «ακραία νεοφιλελεύθεροι», υπενθύμισε ότι «το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση ήταν να αντιγράψει τις επιταγές του ΣΕΒ και να τους περάσει με μια τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Πέρασαν όλα τους τα αιτήματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «η ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους επανήλθε τάχιστα», κάνοντας λόγο για «126.000 περισσότερες απολύσεις».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε δε στην αρνητική «ραγδαία μεταβολή του συσχετισμού μερικής και πλήρους απασχόλησης», ενώ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, σημείωσε ο ίδιος ότι το ποσοστό ήταν 60-40 υπερ της πλήρους.
«Εμείς μειώσαμε την ανεργία 10 μονάδες», υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «σήμερα βλέπουμε ότι κράτος είναι ο νόμος του ισχυρού και αυτό είναι πισωγύρισμα».
Επιπρόσθετα, όσον αφορά στη μεσαία τάξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έρχεται. Πού είναι οι μεγάλες ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη; Η ΝΔ έδωσε 200 εκατ επιπλέον στον ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Επίσης, οι ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι 17 ευρώ το χρόνο. Τη στιγμή που η επιβάρυνση της μέσης οικογένειας από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα είναι 100 ευρώ το χρόνο».
Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ωστόσο ότι «το χειρότερο είναι αυτό το οποίο έρχεται στο Ασφαλιστικό. Το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώνουν τουλάχιστον 50 ευρώ περισσότερα, το μήνα. Ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει τη μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Στο προσφυγικό αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι»

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ανίκανη, καθώς «στο μόνο θέμα που δεν αφήσαμε στρωμένο, το προσφυγικό κατάφεραν και έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο. Στο προσφυγικό αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι».
Επιπρόσθετα, για το ίδιο ζήτημα, ο Αλ.Τσίρπας επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος της ακραίας ρητορικής που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα, ενώ αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών έκανε λόγο για «σύγχρονες φυλακές 5.000 ανθρώπων.
«Ο υφυπουργός Άμυνας που διαχειρίζεται το προσφυγικό, μας έδειξε τη εγκατάσταση της φυλακής - πρότυπο. Ο χάρτης αντιστοιχεί σε ένα απομονωμένο στη μέση του Αιγαίου ακατοίκητου νησιού», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Κ.Μητστοτάκη «αν αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού να ζητήσει να ενταχθεί η Ελλάδα στην ομάδα του Βισεγκραντ και να κάνει παρέα με τον κ. Σαλβίνι και τον κ. Όρμπαν».
Ο Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε τον χαρακτηρισμό "ξεδιάντροπη" εξαιτίας της αλλαγής των ποινικών κωδίκων. Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται. Εδώ στην Ελλάδα «σιωπή των αμνών» παρά την ερώτηση μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς.
Ο κ. Φρουζής έγινε ξαφνικά ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας και θα του επιστραφούν και 1,8 εκ. που έχει βγάλει έξω πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι:
«Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί αν κάποιοι κοκορεύονται βγαίνουν στα κανάλια και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί πιστεύουν ότι τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».
Περιέγραψε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης καθώς περνάει νύχτα διατάξεις υπέρ του ΣΕΒ και κατά των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Από την άλλη, μόλις 17 ευρώ το χρόνο  είναι οι ελαφρύνσεις που έταζε για την μεσαία τάξη ενώ η επιβάρυνση από την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα είναι 100 ευρώ το χρόνο.
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και τα κλειστά κέντρα κράτησης όπως και ότι λένε ότι θα φτιάξουν κάτι τέτοιο σε ένα ξερονήσι.

"Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους"

Ξεδιάντροπη η κυβέρνηση για την αλλαγή ποινικών κωδίκων. Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται. Εδώ στην Ελλάδα «σιωπή των αμνών» παρά την ερώτηση μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς.
Ο κ. Φρουζής έγινε ξαφνικά ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας και θα του επιστραφούν και 1,8 εκ. που έχει βγάλει έξω σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απίστευτη υποκρισία Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ. στην υπόθεση της Novartis.
«Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί αν κάποιοι κοκορεύονται και βγαίνουν στα κανάλια και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί πιστεύουν ότι τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αναβαθμίσαμε διεθνώς τη χώρα. Τώρα όμως θα πρέπει να δώσουμε μια μάχη για την ταυτότητα της χώρας, μια Ελλάδα συνώνυμο της συντήρησης, ή της ελευθερίας, της δικαιοσύνης,
Θέλουμε τις ζωές μας να τις κατευθύνουν οι ανάγκες μας για αυτό σας καλούμε σε μια μεγάλη πορεία ανασυγκρότησης της χώρας σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα επιστρέψουμε όχι για τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει η χώρα πιο μπροστά για αυτό σας καλούμε να ενταχθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Αυγή