Ε. Αχτσιόγλου: Εσκεμμένη σύγχυση για τις επικουρικές συντάξεις από τη ΝΔ


Παρέμβαση στο ζήτημα των «λαθών» για τις επικουρικές συντάξεις πραγματοποιήσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κάνοντας λόγο για μπέρδεμα.
Ειδικότερα, το θέμα που ανέκυψε αφορά αναδρομικά ποσά 40 μηνών, τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν περίπου 300.000 «παλιοί» συνταξιούχοι λόγω του λάθος τρόπου επανυπολογισμού των επικουρικών τους συντάξεων με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Η διοίκηση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων και ο πρόεδρος του Νίκος Χατζόπουλος σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν στα παραπάνω και επισήμαναν ότι οι αποκλίσεις στα ποσά που λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν την 1η Ιουνίου 2016 ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν περίπου τα 300 ευρώ τον μήνα.

Ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα περί λαθών στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «ο Νόμος 4387/2016 έχει εφαρμοστεί κανονικά. Δημιουργείται μια σύγχυση από την αναπαραγωγή ανακοίνωσης του ΕΝΔΙΣΥ η οποία κάνει λάθος.

Είναι άλλο ζήτημα ο επανυπολογισμός που έγινε στις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι το 2015 και είναι άλλο ζήτημα ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που γίνεται από το 2015 και εντεύθεν. Έχουν μπερδέψει τις δύο αυτές περιπτώσεις.
Έχουν κάνει ενοποίηση των δύο τρόπων υπολογισμού, οι οποίοι εκ του νόμου ήταν ξεκάθαροι και διαφορετικοί». Και κατέληξε: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις και αναπαράγονται από τα μέσα».

Πηγή: Αυγή