Σ. Αναγνωστοπούλου: Ελαφρότητα και ακροδεξιά αντανακλαστικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εντυπωσιάζει ώρες ώρες η αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία τοποθετούνται πολιτικοί για καίρια ζητήματα της επικαιρότητας, όπως αυτό που προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ και εν συνεχεία με την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Τελευταίο "κρούσμα" οι δηλώσεις της αν. Υπουργού Εργασίας κ. Μιχαηλίδου σχετικά με τον "οπλισμό του συριακού στρατού" που βρέθηκε στην αστυνομική έρευνα στην ΑΣΟΕΕ, με τη Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά χαρακτηριστικά:  "Οι γιαγιάδες μας δεν είχαν πτυχία αριστείας. Ξέρανε όμως πολύ καλά τι όπλα έχει ένας στρατός. Ξέρανε πολύ καλά να ξεχωρίζουν την απειλή αφανισμού που συνεπάγεται ένας πόλεμος. Γι αυτό αντιστάθηκαν. Όχι ως εθελόντριες, αλλά ως αντιστασιακές. Αυτά τα έμαθαν και στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Τους έμαθαν να ξεχωρίζουν την πραγματική απειλή, τους έμαθαν να αντιστέκονται στον φόβο. Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου μάλλον δεν είναι του κόσμου τούτου. Δικαίωμα της. Το δυστύχημα είναι ότι θέλει να κυβερνήσει αυτό τον κόσμο".

Για την άκρατη αστυνομοκρατία και το δόγμα "σοκ και δέος" που επιχειρεί η κυβέρνηση ΝΔ, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ακόμα πως "Όσες και όσοι κατηγορούν την Αριστερά ότι είναι κατά της ασφάλειας και υπέρ της ανομίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, που η χώρα θα το βρει μπροστά της. Ανεβάζουν τα ακροδεξιά ανακλαστικά και συσπειρώνουν, φέρνουν από τα βάθη της κοινωνίας στοιχεία τα οποία αυτή η κοινωνία νόμιζε ότι είχε αφήσει οριστικά πίσω της το 1974, αλλά τα βλέπουμε συνέχεια να έρχονται μπροστά. Όταν έχουμε αποσύνδεση της ασφάλειας από το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό σημαίνει ότι κλείνουμε το μάτι και όχι μόνο στην ολιγαρχική διάσταση".

*Σία Αναγνωστοπούλου