Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι μνήμες πάντα ζωντανές


Ήταν 06/12/2008 και δύο ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. διαπληκτίζονται με μια ομάδα έφηβων παιδιών. Μετά από λίγο το περιστατικό λήγει, το περιπολικό αποχώρησε.

Όμως οι ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. λίγο αργότερα, οι δύο αστυνομικοί επέστρεψαν πεζή στο σημείο. Ο λεκτικός διαπληκτισμός συνεχίστηκε, ώσπου ο ένας ειδικός φρουρός βγάζει από την θήκη το όπλο του και πυροβολεί τον ένα μαθητή.

Η σφαίρα διαπερνάει την καρδιά του μαθητή και καρφώνεται στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο. Ο μαθητής πέφτει στο έδαφος και δεν σηκώνεται ποτέ. Ο ειδικός φρουρός λεγόταν Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Η κατασταλτική αυθαιρεσία θα βάλει τέρμα στην ζωή ενός έφηβου παιδιού. Έκτοτε, θα ειπωθούν πολλά προς υπεράσπιση ενός συστήματος, που αντί να προστατεύει τους πολίτες, γεννάει ‘ειδικούς φρουρούς’ σαν εκείνον που δολοφόνησε τον Γρηγορόπουλο.

Όμως, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές και θα υπενθυμίζουν πάντοτε σε κάθε προοδευτικό πολίτη, ποιο είναι το αυθαίρετο κράτος που δεν θέλει και ποια είναι η δημόσια ασφάλεια που δεν τον προστατεύει.

* ROSA