Σκευωρία ή σκάνδαλο τελικά; Δημοσιογράφοι στα payroll της Novartis


Η αποκάλυψη των ονομάτων των δημοσιογράφων που ήταν σε payroll της Novartis θα καταδείξει γιατί δημοσιογράφοι σιωπούν για την υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλο Σαράκη, που κατήγγειλε ότι χρηματίζονταν για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας, «γιατί τα φάρμακα όπως ξέρετε δεν διαφημίζονται».
Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Σαράκης στην εκπομπή του Kontra Channel που προέβαλε χθες βράδυ το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Μαρίας Ροσέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε για το πολύκροτο σκάνδαλο, το οποίο παίχτηκε στην ελβετική τηλεόραση, παρουσιάζει με αναλυτικό τρόπο τη στρατηγική της εταιρείας με τις δωροδοκίες γιατρών, μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικών παραγόντων, «ανακρίνει» τους προστατευόμενους από το FBI μάρτυρες, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.
Ο δικηγόρος εξήγησε «γιατί δεν προβάλλεται η μεγάλη υπόθεση που συγκλονίζει και την Ελβετία που είναι η έδρα της εταιρείας αλλά και όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρεται για τα οικονομικά σκάνδαλα».
«Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους» είπε απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής, Αιμίλιο Λιάτσο.
Τόνισε πως «υπάρχει μία λίστα που όταν βγει στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Έχουν ένοχη σιωπή πολλοί συνάδερφοί σας. Για αυτό θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Και αυτό το σκάνδαλο το γνώριζαν, ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις».
Τέλος, ανάφερε πως επρόκειτο για τα τεράστια κονδύλια με αποδέκτες δημοσιογράφους που σήμερα παρουσιάζουν αυτή την υπόθεση, «όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για ιδιοτελείς σκοπούς, διότι γιατί ήταν στο pay roll της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας».