Πρωτοφανής απόφαση Μπακογιάννη για απαγόρευση αντιρατσιστικών εκδηλώσεων


Η παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" ασκεί κριτική στον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την απόφασή του να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού στις 21 Μάρτη, στην πλατεία Ομονοίας, όπου γίνονταν εδώ και δέκα χρόνια.

Όπως σημειώνει της δημοτικής παράταξης, οποίας επικεφαλής είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, "Εδώ και δέκα χρόνια, η πλατεία Ομονοίας φιλοξενεί τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού που γίνονται στις 21 Μάρτη. Φέτος, η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι η Ομόνοια θα κλείσει τις πόρτες της στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις των Αθηναίων. Θεωρούμε αυτήν την απόφαση απαράδεκτη. Ελπίζουμε ότι η δημοτική αρχή έγκαιρα θα αλλάξει τη στάση της και δεν θα υιοθετήσει ένα αυταρχικό μοντέλο διαχείρισης του δημόσιου χώρου. Για την Ανοιχτή Πόλη, η καρδιά της πόλης οφείλει να χτυπά αντιφασιστικά. Οι πλατείες της πόλης, και ειδικά η εμβληματική πλατεία Ομονοίας, πρέπει να είναι αυτονόητα ανοιχτές στο αίτημα για μια πόλη κλειστή στο φασισμό".

Νάσος Ηλιόπουλος: Η μαγεία τού να δίνεις 50% αύξηση στον εαυτό σου

Εν τω μεταξύ σάλο έχουν προκαλέσει οι μισθοδολογικές ατασθαλίες στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της "Τεχνόπολης", την 11η Φεβρουαρίου, η πλειοψηφία έκανε δεκτή εισήγηση με την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της, κ. Μπιτζάνης, παραχωρεί στον εαυτό του αύξηση αποδοχών κατά 50% (!). Συγκεκριμένα, οι ετήσιες μικτές αποδοχές του σκαρφαλώνουν στα 51.666 από τα 34.557 ευρώ. Αντίστοιχη αύξηση εγκρίθηκε και για τον Πρόεδρο του οργανισμού, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αποφασίστηκε για τον Αντιπρόεδρο.

Όπως σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος για αυτή την προκλητική και απαράδεκτη απόφαση "Κατανοούμε ότι ο κ. Μπιτζάνης ενδεχομένως ζήλεψε τις γενναιόδωρες αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στα ευνοούμενα της golden boys του Δημοσίου (βλ. ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ), δεν μπορούμε όμως παρά να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτήν την πρωτοβουλία του. Ο κ. Μπακογιάννης θα πρέπει να βάλει άμεσα φρένο στην άνεση με την οποία τα στελέχη που τοποθετεί σε διοικητικές θέσεις αξιοποιούν την εμπιστοσύνη του. Η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί μονόδρομο".