Προσφυγικό: Η στάση του κ. Μητσοτάκη γεννά προβληματισμό - Άστοχες δηλώσεις


Ο Ελληνας πρωθυπουργός ανάρτησε την εξής δήλωση: «Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων».

Ο πρόσφυγας, όμως, είναι σαν μια κακοποιημένη γυναίκα που σου χτυπάει την πόρτα, ικετεύοντας προστασία. Δεν είναι η γυναίκα που σου ζητάει δουλειά την οποία πιθανώς δεν έχεις να της δώσεις. Αν κλείσεις την πόρτα στην κακοποιημένη γυναίκα λέγοντας πως "δεν σου φταίω εγώ" τότε, ως ηθικό ον, οδεύεις εγγύτερα σε αυτόν που είναι υπεύθυνος για την κακοποίησή της. Αν ακολουθούσαν τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, καμία χώρα δεν θα δέχονταν εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία και την Πολωνία στη δεκαετία του 40, Έλληνες κατά τη διάρκεια της εφταετίας, Βόσνιους στη δεκαετία του '90 και πάει λέγοντας. Η δήλωση αυτή δεν τιμάει την Ελλάδα και λυπούμαι που ο πρωθυπουργός της χώρας μας δεν έχει τη επίγνωση της απαξίας της.

Η ορθή και πάγια ελληνική θέση για έναν δίκαιο και αναλογικό καταμερισμού του πληθυσμού αυτού εντός της  ΕΕ υπονομεύεται αν η ΕΕ βρει ένα Όρμπαν να της φυλάει τα νοτιοανατολικά σύνορα.

*Δημήτρης Χριστόπουλος