Ανοιχτή Πόλη: Σφοδρή κριτική σε Μπακογιάννη για Τεχνόπολη και ΑΣΟΕΕ


Ο Δήμαρχος Αθηναίων και η δημοτική αρχή δέχθηκαν έντονη κριτική για τις ογκώδεις αυξήσεις, που αγγίζουν και το 500%, σε στελέχη της «Τεχνόπολης», κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για τις προκλητικές αυξήσεις αποδοχών που πρόσφατα εισηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της “Τεχνόπολης” για τα μέλη του – αυξήσεις που κυμαίνονται από 50% για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο έως 537% για τον Αντιπρόεδρο. Για την Ανοιχτή Πόλη, αυτές οι αυξήσεις δεν δικαιολογούνται ούτε από τη φύση του οργανισμού, ούτε από τα οικονομικά αποτελέσματα που η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία παρουσιάζει, αλλά ούτε και από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου Αθηναίων», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Νάσος Ηλιόπουλος.
Εξίσου σκληρή και η κριτική του επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" για την εκκωφαντική σιωπή του κ. Μπακογιάννη στο ζήτημα της απειλής με όπλο αστυνομικού σε φοιτήτες της ΑΣΟΕΕ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε χαρακτηριτικά: 
«Η εικόνα του αστυνομικού να σημαδεύει με το όπλο του φοιτητές προκαλεί θυμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να σιωπήσει για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ. Ο κ. Μπακογιάννης είχε σιωπήσει και στην περίπτωση της αστυνομικής επιδρομής στο σπίτι του κ. Ινδαρέ, ακριβώς όπως είχε σιωπήσει και στην αστυνομική επίθεση ξανά στην ΑΣΟΕΕ και στις συλλήψεις φοιτητών που ακολούθησαν. Η εξέλιξη της υπόθεσης με την αθώωση των φοιτητών εκθέτει ακόμα περισσότερο τους υπερασπιστές του αυταρχισμού και της καταστολής. 
Είναι φανερό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει επιλέξει να κάνει την Αθήνα "λούνα παρκ" αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό από καμία Δημοτική Αρχή. Η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι παράγοντας ασφάλειας, η αστυνομική αυθαιρεσία όχι».