Αλ. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα της πολιτικής και κοινωνικής αντεπίθεσης


Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για την προανακριτική επιτροπή της Βουλής και το σκάνδαλο Novartis.
Κατά τη σημερινή του ομιλία σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση τού ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do του Φαλήρου με σύνθημα «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας – Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία», ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πραξικοπηματική απόπειρα» από την πλειοψηφία της επιτροπής «να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».
«Η πολιτική ανηθικότητα έχει γίνει κανόνας της πολιτικής τους συμπεριφοράς... αλλά δε καταφέρνουν τελικά να κρύψουν τον πανικό τους», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «σήμερα έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία».
«Η πολιτική ανηθικότητα έχει γίνει κανόνας της πολιτικής τους συμπεριφοράς... αλλά δε καταφέρνουν τελικά να κρύψουν τον πανικό τους», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «σήμερα έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία».

«Αυτή την εξαιρετική τιμή και χάρη της καταδίκης για εσχάτη προδοσία, την επιφυλάσσουν για μένα. Και το επαναλαμβάνει διαρκώς ο έμπιστος αντιπρόεδρος του κ.  Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που ερευνά η Δικαιοσύνη», ρίχνοντας το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη: 
«Εδώ είμαι, τους απαντώ. Κοπιάστε. Αν έχετε τα κότσια, είμαστε εδώ. Μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση. Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι. Στη διάθεσή σας. Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια.»
«Αν δεν τα έχετε, όμως, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς. Σταματήστε αυτήν την άθλια καραμέλα της σκευωρίας. Και αφήστε επιτέλους τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη και χωρίς πραξικοπήματα να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. 

«Η ώρα της αντεπίθεσης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη «που μέσα σε επτά μήνες, έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια όλες τις αιτίες εκείνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση».

«Ήρθε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αντεπίθεσης. Ήρθε η ώρα να δράσουμε με τα όπλα που η δημοκρατία μας παρέχει», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θα αφήσουμε στις ορέξεις των "αρίστων", των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν»... «το κοινωνικό κράτος, τη πρώτη κατοικία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον...».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στα θέματα του προσφυγικού, της τουρκικής προκλητικότηταςκαι βεβαίως του σκανδάλου Novartis, σημειώνοντας πως «στον κατήφορο και στη οπισθοδρόμηση που οδηγεί τη χώρα η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, εμείς θα απαντήσουμε με σχέδιο και ένα νέο όραμα, για την προάσπιση της δημοκρατίας και των κατακτήσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής».