Ομολογία ήττας Μητσοτάκη: Μπορεί να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι

"Δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν", τόνισε ο πρωθυπουργός από το Βερολίνο, παραδεχόμενος του κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. 

"Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σημαντικότερο από το φόβο σας για τον κορoναϊό", δήλωσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Επενδυτικού Forum στο οποίο μετέχει και η Αγκελα Μέρκελ (με την οποία δεν υπήρξε χειραψία, λόγω των μέτρων πρόληψης). Τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα, αλλά και τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κοροναϊού.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης "το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που περιμέναμε και ίσως δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν". 
Να σημειώσουμε ότι ήδη, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μελλοντικές, πιθανές συνέπειες του κορoναϊού στην οικονομία, η κυβέρνηση δεν τα έχει καταφέρει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.