Βερολίνο: Διαδήλωση κατά της ακροδεξιάς, υπέρ των ανοιχτών συνόρων για τους πρόσφυγες


Χθες το απόγευμα περισσότερες από οκτώ χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Βερολίνο,  φωνάζοντας: "Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!”. Η διαδήλωση στο Βερολίνο πέρασε από τα γραφεία της Κομισιόν και κατέληξε συμβολικά στο ελληνικό προξενείο. 
Άνθρωποι από ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό φάσμα καταδίκασαν οργισμένοι την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στα σύνορα απέναντι στους πρόσφυγες, μια πολιτική που έχει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας. 
Όπως δήλωσαν οι διαδηλωτές, "Οι ρατσιστικές ξενοφοβικές πολιτικές είναι που δίνουν το χώρο σε ομάδες ακροδεξιών και φασιστών να αλωνίζουν, με την ανοχή της αστυνομίας, επιτιθέμενοι στους πρόσφυγες και στον κόσμο που στέκεται με ανθρωπιά απέναντι τους".
Στη βάση των νέων εξελίξεων στο προσφυγικό και της κατάστασης στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, οι διαδηλωτές ζήτησαν ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τελικά την ευθύνη τους και να δεχτούν πρόσφυγες, ενώ υπογράμμισαν ότι θέλουν να ακουστούν οι 138 "ασφαλείς λιμένες" στη Γερμανία, οι πόλεις και οι δήμοι δηλαδή που έχουν δηλώσει τη θέλησή τους να λάβουν περισσότερους πρόσφυγες από όσα προβλέπει η καθορισμένη εθνική ποσόστωση.