Προσφυγικό - Θλίψη και οργή: Στις φλόγες το σχολείο της κοινότητας «One Happy Family» στη ΛέσβοΚαίγεται το σχολείο της κοινότητας «One Happy Family» στο Καρά Τεπέ, μιας οργάνωσης με πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, μιας οργάνωσης με σημαντικό έργο αυτά τα χρόνια.

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και 35 λεπτά από το κέντρο της Μόριας, το social center του Ελβετικού Σταυρού, One Happy Family, έκτασης έξι στρεμμάτων, παραμένει από το 2017 στέκι προσφύγων και μεταναστών, προσφέροντας απασχόληση και δραστηριότητες στους εγκλωβισμένους της Λέσβου.

Καφενείο με ναργιλέ, χώρος κινηματογραφικών προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κηπουρική, αλλά και χίλιες μερίδες φαγητού από την κοινωνική κουζίνα εμπεριέχονταν στο πρόγραμμα «One happy family» του Ελβετικού Σταυρού, η συνολική επένδυση του οποίου κόστισε περισσότερες από 200.000 ευρώ.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Ελβετικός Σταυρός αποφάσισε να έρθει στη Λέσβο, ειδικά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι στη Μόρια τον χειμώνα του 2016-2017.

Φασισμός είναι αυτό που αφήνει πίσω μόνο θάνατο στάχτη και μιζέρια.