Μάσκα προστασίας από τον ρατσισμό: Μια όμορφη ιστορία από τα Γρεβενά


Όταν οι ευπατρίδες γίνονται σύγχρονοι μαυραγορίτες και πατούν στον πόνο του λαού, πουλώντας προϊόντα υψηλής ανάγκης με αυξημένες τιμές, μία μετανάστρια από την Αλβανία, η κ. Ελόνα με την ευσυνυδεισία και την αλληλεγγύη της διαλύει τα στερεότυπα. Η κα Ελόνα γονάτισε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, προσφέροντας 600 μάσκες στο νοσοκομείο Γρεβενών.
Όταν την πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο και της ζήτησαν εάν μπορεί να τους ετοιμάσει 600 χειρουργικές μάσκες, η Ελόνα αμέσως αποκρίθηκε θετικά και όταν η υπεύθυνη υπάλληλος του νοσοκομείου ζήτησε να της δώσει τιμή ανά τεμάχιο εκείνη δεν άργησε να κάνει την επιλογή:

«'Ακουγα συνεχώς στις ειδήσεις ότι υπάρχει έλλειψη μασκών στα νοσοκομεία ότι οι γιατροί και νοσηλευτές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις γιατί τους τελειώνουν. Είπα αμέσως στην κυρία ότι δεν θέλω χρήματα ότι θα τις κατασκευάσω δωρεάν και θα τις προσφέρω στο νοσοκομείο και σε όσους εργαζόμενους τις έχουν ανάγκη.
Τότε μου είπαν ότι θα μου στείλουν το ύφασμα, τους ζήτησα κι ένα δείγμα το οποίο χρησιμοποίησα για να κάνω πατρόν. Είπα στην υπεύθυνη ότι εάν χρειαστούν κι άλλες μάσκες θα τις φτιάξω, γιατί θέλω να βοηθήσω. Αυτές τις δύσκολες ημέρες πρέπει εμείς οι άνθρωποι να βοηθήσουμε, όπου μπορούμε... να αντέξουμε».
Η κ. Ελόνα Αγκόλι είναι από την Κορυτσά της Αλβανίας, μητέρα δύο παιδιών και τα τελευταία 21 χρόνια ζει και εργάζεται στα Γρεβενά.