Έβρος: Η κυβερνηση ΝΔ παίζει με την εθνική ακεραιότητα της χώρας


Ερωτήματα γεννά το θέμα που έχει προκύψει στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών -μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν- να ανακοινώνει «ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος».
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη (ΕΡΑ) που παραχώρησε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας και στην οποία παραδέχθηκε πως «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού (...)» και πως «αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν», ισχυριζόμενος πως πρόκειται για «για λίγες δεκάδες μέτρα».
Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.