Ν. Μπελαβίλας: Συντονισμός για να αναδείξουμε τα προβλήματα με τα έργα του ΟΛΠΣτο Πέραμα, δίπλα στους εργαζόμενους της καθαριότητας, βρέθηκαν την Πρωτομαγιά ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, τον επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκο Μπελαβίλα, τους βουλευτές Α' και Β’ Πειραιά Θ. Δρίτσα, Τρ. Αλεξιάδη, Γ. Ραγκούση, Ν. Κασιμάτη και τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρ. Φωτιάδη. 

Μετά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών στο Δημαρχείο Περάματος με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα πιο πάνω στελέχη όπου συζητήθηκαν τα σημαντικά θέματα της πόλης και του λιμανιού του Πειραιά. Ο Ν. Μπελαβίλας ενημέρωσε και συζήτησε αναλυτικά τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις και το μέτωπο των μη εγκεκριμένων έργων του ΟΛΠ, των πρωτοβουλιών της αυτοδιοίκησης και του «Πειραιάς για Όλους». Στόχος είναι η επιστροφή στη νομιμότητα και η διαμόρφωση ενός συνολικού πολιτικού σεναρίου – πρότασης της Αριστεράς και των αυτοδιοικητικών κινήσεων, για την περιβαλλοντική λειτουργία του λιμανιού με ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης και άμεση οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανταπόδοση στην πόλη και στους κατοίκους. Αποτέλεσμα της σύσκεψης είναι η άμεση κατάθεση νέας επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά με την οποία εγκαλείται ο υπουργός Γ. Πλακιωτάκης για την εκκωφαντική του σιωπή απέναντι στην παμπειραϊκή αντίδραση για τα έργα του ΟΛΠ στην Πειραϊκή.

Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Μπελαβίλας δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε όλοι, ότι ο Πρόεδρος, είναι πλήρως ενημερωμένος για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε όλη την ακτογραμμή του Πειραιά και στο αντίστοιχο μέτωπο των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά μας με σοβαρή τεκμηρίωση αναδείξαμε το πρόβλημα με τα έργα του ΟΛΠ και τη μη τήρηση της νομιμότητας. Για αυτό ευθύνεται απόλυτα η σημερινή κυβέρνηση, η οποία εγκατέλειψε το λιμάνι, αγνοώντας τους περιοριστικούς όρους του 2017-2019, αφήνοντας ανεξέλεγκτη την Cosco. Σε συντονισμό με τους βουλευτές, τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, συμβάλαμε στη διαμόρφωση για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, ενός πρωτοφανούς ενωτικού μετώπου. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή τη στρατηγική θα κερδίσουμε σημαντικές νίκες οι οποίες θα αφορούν όλο τον Πειραιά, από την Πειραϊκή ως το Κερατσίνι και το Πέραμα».