Προσφυγικό: Η κυβέρνηση βγάζει στο δρόμο πρόσφυγες και μετανάστες


Η Rahef Hamedi κρατά αγκαλιά τον γιο της, που αντιμετωπίζει κινησιολογικά προβλήματα. Η οικογένειά της μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα, στο πλαίσιο προγράμματος υποδοχής και στέγασης προσφύγων. Η Rahef και η οικογένειά της, όπως και χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες στη χώρα μας, παρότι γλίτωσαν από τον πόλεμο, κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα, χωρίς κανένα επίδομα στήριξης, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε έτσι, χωρίς να έχει κανένα πλάνο διαχείρισης και ένταξής τους στην κοινωνία.
Η Rahef και η οικογένειά της, όπως και χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο λιντσαρίσματος από ακροδεξιούς, αντιμέτωποι με την ένδεια και τον εξευτελισμό, χωρίς καμία στήριξη, παρίες και περιθωριοποιημένοι, πλήρως εγκαταλελειμμένοι και «τιμωρημένοι» από το κράτος.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση για ευρωπαϊκό κράτος. Πρωτοφανή σε επίπεδο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρωτοφανή σε επίπεδο εγκατάλειψης ανθρώπων που διαβιούν εντός της επικράτειά του κράτους και χρήζουν διεθνούς προστασίας. Πρωτοφανή σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, σε μεταχείριση και συμπεριφορά από άνθρωπο προς άνθρωπο.